gilturpyn.reismee.nl

Back in Sydney

Op dit moment zit ik terug in een hostel in het midden van Sydney. Mijn toertje rond Australiƫ is dus compleet. Vandaar dat ik binnen 2 dagen vertrek naar Nieuw-Zeeland voor een 5-tal weken. Ondertussen heb ik Perth al een goeie maand achterwege gelaten. Het afscheid nemen van goeie vrienden langs daar was daar dan ook niet zo gemakkelijk, na een goeie 2 maanden begin je toch al goede vrienden te maken waarvan je weet dat je ze wellicht nooit meer terug ziet. Dat hoort nu eenmaal bij reizen, verder kijken naar wat nog komen gaat is dan ook de boodschap.

Ondertussen hebben we de Zuidkust gezien wat een heel verschil was dan de Westkust. De stranden van de Westkust worden ingeruild voor ruigere zee en immense kliffen aan de Zuidkust. Ook is het daar een stuk meer bewoond, maar de stukken tussen de stadjes zijn dan wel meer verlaten dan wat we gewoon waren. Genoeg benzine en voedsel meenemen is dan ook aan te raden, want als je daar in panne valt is het voor enkele dagen dat je vast zit. Dit hebben we gelukkig niet meegemaakt vandaar dat we de 5000km in de geplande tijd konden overbruggen.

Een aantal dagen geleden kwamen we aan in Sydney, perfect voor nieuwjaar hier te vieren. Zoals je wellicht gelezen hebt in de Belgische krant was er hier prachtig vuurwerk te zien. We hadden een goed plaatsje kunnen bemachtigen juist vooraan het Opera-gebouw waarvan we het hele spektakel goed konden bekijken. Ondertussen ben ik al aan het aftellen naar NZ aangezien ik op het begin van mijn reis hier al 10 dagen heb gezeten in Sydney en ik dus alles wel al gezien heb. Ik hoorde al veel over de natuur in NZ dus ik denk wel dat ik daar een aangename 5 weken zal hebben.